Många personer som är kända i vårt land har skapat egna bloggar som ökat i popularitet och till och med vunnit priser för sin blogg.

En del har också kunnat tjäna sitt levebröd som bloggare och gör inget annat än att gå till sitt jobb; sin blogg.

Många kanske i första hand tänker på bloggaren Kissie när man talar om kända svenska bloggare. Över en miljon besökare i veckan har hon som följer allt hon skriver om på sin blogg.

Med andra ord går det att göra sig en karriär som bloggare om man vill göra sin dröm till verklighet.

En annan tjej som många också känner till är Isabella Lövengrip. Hon var faktiskt en av de första att starta egen blogg och som många vet har hennes bloggande blivit stor succé.

De flesta som bloggar är tjejer, men det finns även några kända svenska män som bloggar, bland annat Joakim Berg som blev känd i programmen Paradise Hotel och Kungarna av Tylösand.

Ingen av dessa nämna kändisbloggare har anammat politik som sin nisch för sina bloggar så hur har de då lyckats göra sina bloggar så oerhört vältrafikerade och lyckartade?

Vi ska förklara det närmare här på vår hemsida.

Som nämnt tidigare är politik ett hett ämne som kan fånga en stor mängd publik men alla vill inte besöka bloggar om politik. En del människor bryr sig faktiskt inte alls om ämnet.

Vad som då gäller när man bloggar för att fånga läsarnas intresse är att verkligen ha ett eller flera ämnen på sin blogg som man själv tycker om att kanske forska i, skriva om och själv kan stå för personliga åsikter om innehållet på bloggen.

På så vis blir bloggen mer levande och ord som skrivs blir ärliga och visar en känsla bakom texterna och bilder på bloggen.

Det finns ingen som blir lockad av att läsa något osammanhängande eller att det inte finns något djup bakom orden på en blogg.